Object beschrijving

Met gepaste trots presenteren wij u dit spectaculaire moderne herenhuis aan de Vecht! Een zorgeloos huis dat de huidige eigenaren samen met het Utrechtse architectenbureau StrandNL hebben verbouwd tot een inspirerende woning.

Een woning waar zij trots op zijn en waar zij met heel veel plezier hebben gewoond.

En dit is te begrijpen…

Een efficiënt modern herenhuis op steenworp afstand van de Utrechtse binnenstad, langs het water van de Vecht, met hierbij de beschikking over twee eigen parkeerplaatsen in een afgesloten parkeergarage. Kortom: alle voordelen van de stad binnen handbereik, zonder in te leveren op comfort en ruimte.

De woning heeft een directe toegang tot de parkeergarage waarbij de toegewezen parkeerplaatsen direct achter de woning zijn gesitueerd. Bij binnenkomst vanuit de parkeergarage treedt u het souterrain van de woning binnen, waar thans een ruime werkkamer is gesitueerd. Het souterrain en de garage liggen op half-verdiept maaiveld waardoor de ruime werkkamer over een goede daglichttoetreding beschikt.

Aan de Vechtzijde van de woning, aan de Zeedijk, is de hoofdentree gelegen waarbij vanuit de hal de bel-etage wordt bereikt. De bel-etage ligt verhoogd ten opzichte van het straatniveau waardoor de woonverdieping over voldoende privacy beschikt.

Op de bel-etage aan de voorzijde van de woning is de luxe maatwerk-keuken gelegen welke is voorzien van alle denkbare hoogwaardige inbouwapparatuur zoals o.a. bruisend-water-kraan, stoomoven, kokend-waterkraan, warmhoudlade, wijnklimaatkast, inductie e.d. Alle apparatuur is van hoogwaardige kwaliteit.

Aan de achterzijde van de bel-etage is de eethoek onder een spectaculaire vide gelegen. Dit met openslaande deuren naar de eigen tuin -gesitueerd op het westen- welke grenst aan de gemeenschappelijke binnentuin. In de tuin is een schuur gelegen welke ideaal is voor het parkeren van bijvoorbeeld uw racefiets of mountainbike.

Via een fraaie eikenhouten keepboomtrap bereikt u de 1e verdieping alwaar een warme sfeer is gerealiseerd door het gebruik van een eikenhouten vloer gelegd in Hongaarse punt en het gebruik van donkere kleuren. Door de aansluiting met de vide is er daarnaast aan weerszijden een plezierige lichtinval. De maatwerk wandmeubels met hierbij een stijlvolle ingebouwde minibar en haard (bio ethanol, Planika prime fire) maken het geheel tot een heerlijke verblijfsruimte.

Op de tweede en derde verdieping zijn de slaapvertrekken gesitueerd. Op beide verdiepingen lopen de ramen door tot aan de vloer waardoor de ruimtes een prachtige daglicht-toetreding kennen met fraai uitzicht over de Vecht en de Weerdsluis.

De tweede verdieping beschikt hierbij over: twee ruime slaapkamers, een luxe badkamer v.v. ligbad, inloopdouche en separaat toilet. Daarnaast is tussen beide slaapkamers in een wasruimte gelegen.

De derde verdieping voelt bij binnenkomst als een luxe hotelsuite.

In de slaapkamer is het vrijstaande bad (Alessi, Solid Surface) gelegen alsmede de inloopdouche en wastafel (BDutch). Zowel het bed als het wastafelmeubel inclusief kaptafel zijn op maat gemaakt en voorzien van voldoende opbergruimte. Aan de achterzijde is de walk-in-closet gelegen welke eveneens als werkkamer danwel slaapkamer zou kunnen worden gebruikt. Deze is voorzien van fraaie maatwerkkasten.

In Utrecht, langs het water van de Vecht, ligt Zijdebalen. De afgelopen jaren is Zijdebalen – genoemd naar de 17de-eeuwse zijdespinnerij – getransformeerd tot een geweldig woonproject. In de wijk zelf vindt u een sportschool, kinderopvang, restaurants en supermarkten. Daarnaast is de historische binnenstad op loopafstand gelegen en liggen de historische sluizen van de Bemuurde Weerd letterlijk om de hoek.

Een prachtige woonlocatie nabij de historische binnenstad en met alle voorzieningen binnen handbereik. Oftewel in alle rust genieten van het stadse leven!

Bijzonderheden:

- Vloerverwarming door de gehele woning;

- Gietvloeren in het souterrain, beletage, 2e en 3e verdieping;

- Eikenhouten vloer, gelegd in Hongaars punt op de 1e verdieping;

- Twee parkeerplaatsen en mogelijkheid voor een laadvoorziening bij de parkeerplaats;

- De woning wordt verwarmd d.m.v. stadsverwarming;

- Vraagprijs: EUR 1.325.000,- k.k.;

- Oppervlakte: ca. 204 m²;

- Inhoud: ca. 771 m³;

- Perceelgrootte: ca. 98 m², dit is een indicatief metrage en is niet direct af te leiden uit het kadaster, de woning betreft een appartementsrecht;

- Oplevering: medio juni, in overleg;

- Bouwjaar: 2017;

- Energielabel A;

- De woning is onderdeel van een VvE, de uitgebreide gegevens hieromtrent zijn op aanvraag beschikbaar. Er zijn servicekosten verschuldigd voor o.a. het tuinonderhoud en onderhoud e.d. van de parkeergarage. De servicekosten voor de parkeerplaatsen bedragen € 55,42 per maand, de servicekosten voor de binnentuin bedragen € 36,59 per maand.

Fotografie: Object & Co / Emma Beugelink / StrandNL architectuur en interieur.

Deze informatie wordt u verstrekt onder voorbehoud van goedkeuring verkoper. Alle gegevens zijn door ons met zorg samengesteld. Ten aanzien van de juistheid ervan, kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Kenmerken

Soort woning: Herenhuis
Aantal kamers: 7
Woonoppervlakte 204 m²
Bouwjaar 2017

Overdracht

Status Verkocht
Aanvaarding In_overleg

Bouwvorm

Bouwvorm Bestaande bouw
Bouwjaar 2017
Soort woning Herenhuis

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte 204 m²
Inhoud 204 m³

Indeling

Aantal kamers 7
Aantal woonlagen 5

Vragen?

Neem contact op met ons kantoor

030 238 18 18

wonen@a-m.nl